Fotóstúdió a szomszédban

Tudom, hogy tetsztett, oszd meg 🙂 Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vajon hányan mondhatják el magukról, hogy egy fotóstúdió működik a szomszédjukban? Valószínűleg azért nem sokan, hiszen egy fotóstúdió működéséhez és működtetéséhez azért kell egy, s más. Nem mintha lehetetlen lenne bárkinek a számára egy fotóstúdió létrehozása, vagy éppen kialakítása, de aki volt már valaha fotóstúdió környékén, az pontosan tudja, hogy megannyi összetevő és tulajdonság az, ami miatt egy művész, vagy fotózni vágyó érdeklődő a G3 Fotóstúdió mellett leteszi a voksot. Nagyon sokan vásárolnak újabban fényképezőgépet is, hiszen az úgynevezett belépő kategóriás gépek – amelyekkel már automata módban is alapvetően jó minőségű képek készíthetők – már egészen jó áron kaphatók, egy könnyedebb okostelefon árával megegyező árszinten. Persze a technológia rohamos fejlődésével ez változhat is, de jelenleg még ez a tendencia. Az sem feltétel a fényképek készítéséhez ugyanis, hogy valaki vegyen új fényképezőgépet. Hogy miért nem? Gondoljunk csak bele, nagyon sokan vannak, akiknél van otthon elfekvőben akár egy-egy régebbi stílusú analóg fényképezőgép. Ezeket a masinákat ne becsüljük alá! Nagyon sokan kifejezetten ezeket a gépeket keresik, mert nagyon egyedi képvilágot tudnak produkálni velük, egyszerűen rabul ejtik őket ezeknek a képeknek az eredményei. Nyilván nem a felbontásuk, de talán még csak nem is az élességük miatt.

fotóstúdió

Ez olyasmi, mint amikor az ember olyan helyre ül be kávézni, ahol csupa antik, vagy régi dolog van. Persze nem összehordva mindenfélét, hanem módszeresen egy-egy koncepció köré rendezik a megidézett kor hangulatát és ezt igen gondosan teszik, korhű használati tárgyakkal berendezve a szóban forgó helyiségeket. Az eredmény természetesen magáért beszél, hiszen egy semmihez nem hasonlítható egyedi érzés árad az ilyen helyekből. Ugyanez a helyzet a régebbi fényképezőgépekkel is. Egy jó modell kiszolgál még legalább egy emberöltőt, ha csak el nem rozsdásodik. De azonkívül elnyűhetetlen szerkezetek ezek, amik bírják a strapát. Mai társaikról ellenben ez egyáltalán nem mondható el. Egy óvatlan mozdulat és a többszázezres tükörreflexes digitális fényképezőgépünk olyan játszi könnyedséggel válik meg a rászerelt objektívjától – végleg! – hogy levegőt is alig kapunk ilyenkor.

A berendezés és a fotóstúdió

A legkiválóbb fotós berendezések köztudomásúan a G3 fotóstúdió legszükségesebb kellékei közé tartoznak. Fentebb részleteztük, amikor a régebbi tárgyak varázsát és tartósságukat méltattuk, hogy egy tárgy formájában, megjelenésében, szerkezetében és működésében milyen plusz értékeket képes hordozni. Ez alól természetesen a fotóstúdió berendezési tárgyai sem kivételek, gondos válogatás eredménye egy sikeres fotóstúdió műtermeinek és fotós helyszíneinek a berendezései. Ez nem kevés időt, pénzt és energiát igényel, de hát ez egy ilyen szakma. Valaki ebbe rakja bele azt, amit más például egy házépítésbe. Bizonyos témák persze nem igényelnek mást, mint egy teljesen üres termet például, ami megfelelő természetes fénnyel bevilágítva egy sajátos és egyedi fény- és árnyékhatást képes létrehozni. Teszi ezt mindösszesen mondjuk napjában egyszer és csak egy meghatározott évszakban, szóval van ilyen is, mert valaki pont ezt keresi. Némely stúdiók azonban egészen más profilban gondolkodnak és például lakberendezési fotózásokhoz tökéletesek. Az ilyen profllal dolgozó stúdiók berendezése projektenként változhat.