Szálloda felújítás projekt

Tudom, hogy tetsztett, oszd meg 🙂 Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

A szállodafelújítás egy igen impozáns iparág az építés-felújítás-kivitelezés témakörén belül, de még jónéhány egyéb iparágat érint és konkrét szakmák határterületeit igényelheti, az adott projekt jellegétől és persze a volumenétől függően. A szálloda felújítás igénye eredhet több irányból is. Amennyiben az érintett komplexum teljes egészében magántulajdon, úgy egyszerű a dolog, mert a projekt lebonyolításához szükséges források felett a rendelkezés lehetősége összpontosított, így a folyamat gördülékeny kivitelezésének elvi lehetősége megvan – persze csak anyagi tekintetben. A szálloda felújítás projektére egy másik példa, hogyha száz százalékban állami tulajdonról van, így a tulajdonosi viszonyok miatt a rendelkezés és minden egyéb döntés felsőbb utasításból ered. Azonban még ilyenkor is többnyire valódi piaci szereplők vesznek részt a felújításban. A magántőke ilyenformán nemvonható ki a rendszerből, sőt, az teremt fejlődő piaci viszonyokat, melyek serkentőleg hatnak a beruházásokra is. A szálloda felújítás a valóságban leggyakrabban azonban a fent említett végletek között húzódik meg valahol. A szálloda felújítás ugyanis igénybe is vehet egyéb támogatásokat, különösképpen, ha műemlék jellegű épületekről, épületegyüttesekről van szó. Ilyenkor az állam által nyújtott támogatás többnyire nem magától jön létre, hanem meg kell pályázni azt. Ilyen és ehhez hasonló esetekben a szálloda felújítás összegének igénylésére egy költségtervet kell benyújtani elbírálásra, ahol meg kell jelölni az önerő mértékét is, amivel a vállalkozók, tulajdonosok már eleve rendelkeznek és az ügylet végig viteléhez szükséges szándékot jelölik. Az ehhez szükséges pénzügyi tranzakciók lebonyolításához nyilván a felújítandó ingatlanok, épületek képezik a fedezetet, melyeket természetesen elemi károkból eredő káresemények ellen biztosítani szükséges – amennyiben azt a szóban forgó pályázat előírja, és/vagy a szálloda felújítás projektének egyes részfolyamatait finanszírozó bank előírja.

szálloda felújítás

Szálloda felújítás a műemlékvédelemért

Számos olyan szálloda található hazánkban, melyek műemlékké lettek nyilvánítva, ezek állagának és létének megóvása gyakorlatilag közügy és rendeletek szabályozzák. Ilyen esetekben a szálloda felújítás egyes fázisai mindenképpen engedélykötelesek lesznek a műemlékvédelemmel foglalkozó és építésügyi hatóságok, illetve az önkormányzatok által felügyelt és szabályozott jogkörben kerülnek elbírálásra. Vagyis tanácsos ezt megfelelően körbejárni, hogy milyen engedélyek megszerzése szükséges, azokat mikor adják ki, és milyen vizsgálatok, feltételek szükségesek ahhoz, hogy kritériumaik teljesüljenek. A műemlékvédelemmel érintett felújítási projektek ugyanakkor igen nagy presztízst jelentenek az azokat lebonyolító kivitelezők számára, hiszen nemcsak kiváló szakmaiságról kell tanúbizonyságot tenni, hanem a témakör szervezési és gazdasági vonatkozásaival is mélyen tisztában kell. Sőt! Legyakrabban ilyenkor referenciákat kérnek, hogy ellenőrizhessék, a szálloda felújítás környékén mocorgók egytől-egyig értik a dolgukat, mesterei a szakmájuknak.

Szálloda felújítás és wellness

A nyaralni és megszállni vágyók nagy örömére ez az, ami biztosítja, hogy évtizedek múlva is kiváló minőségű szállásadók legyenek nálunk.